zondag 25 mei 2008

Groene Vallei Feesten

Het regent, het is begot aan het gieten. Dikke vette voorjaarsregen, de lucht zit vol zuurstof maar ik ben blij dat het vandaag vandaag is en niet gisteren. Ook al kon de stoffige groene vallei wel wat water gebruiken, 't zou niet plezant geweest zijn om koffie te schenken in de regen.

Ik vond ons plan eerst nogal ambitieus: verse -vérse!- Trafiek koffie schenken op de Groene Vallei feesten. Aja? En hoe zouden we dat dan doen?
Eigenlijk simpel achteraf gezien; men neme een ellenlange verlengkabel en 2 koffiezetten; men vulle een bak lege rode spa flessen met kraantjeswater -dus neen, koffieminnend Gent, onze koffie werd niet gemaakt met spa bruis :)- men zorge voor kopjes, bekertjes voor the take away, suiker, melk en een koekje; en daarna is het een kwestie van een schoon plekske te kiezen onder een boom -de zon scheen nogal straf-, water in de buurt te hebben en stroom door uwe kabel zien te krijgen.

Beetje hectisch het 1e uur, maar daarna hebben we koffie geschonken alsof het einde van de wereld in zicht was ... koffiegoesting, koffienood, koffieverslaving, koffievertwijfeling, koffieverzadiging ...
Onze jongste klant was een jaar of 10, onze bekendste klant Vera Dua en onze meest sympathiekste de jongen die in een recordtempo 2 bekertjes na elkaar heeft naar binnen gekapt en zichtbaar (echt waar) van een verlopen schotelvod naar een schoon gestreken tafelkleedje transformeerde;
De foto's geven eigenlijk geen beeld van hoe leuk het was, ze zijn genomen op de dooie momenten, tja ... 16 kannen koffie schenken, dat kan je niet met een kodaksken in uw pollen.
16 kannen, is dat veel? Ik zou het eerlijk gezegd niet weten, maar 't was geestig om te zien dat onze koffie werd gewaardeerd.
Libertad!

Zoek hét verschil en win een kopje koffie bij Trafiek :)


Daarna kletsen en feest


En wat doe je als iedereen aan het eten slaat en je wordt op de grond gezet?
Juist, ander vertier zoeken


Speciale dank aan Etienne voor den eletriek en aan Koen, de waterman op de heetste momenten.