zondag 8 juni 2008

Start Renovatie Buurtruimte 07/06


Gisteren zijn we weer definitief begonnen, voor echt deze keer. Met al de gekende kwalen: IsolatieJeuk, Muurvaste Nagels, BotSplinters, Overslaande Bitskes, Zotgedraaide Vijzen, LoodZware Platen en -onvermijdelijk- Konten :)

Geef toe, het leven is mooi.
Er is ook bloed gevloeid; anders ook zo af en toe, maar nu was 't wel al de moeite :)
Voor de getuigen en het publiek dat zijn maag voelde draaien bij het zien van de aangerichte schade: Luc is herstellende, 't was eigenlijk maar een schaafwonde, redelijk diep, ja, maar toch was 't maar een schaafwondeke.

Stappenplan, volg de foto's: oude vloer uithalen, beetje opkuisen tussen de balken (en er zeker NIET tussen vallen -zelfs niet per ongeluk, neen, sorry- anders viel ons schoon pleisterwerk in de soep van ons klanten beneden), manhoge isolatie snijden en voorzichtig tussen diezelfde balken proppen, OSB meten, zagen, leggen en vastnagelen, tape plakken om alle naden en gaten te dichten (geluid), de overgang wand/vloer uitwerken en dan een phermacelleken bovenop; voor de brandweerstand, tegen den brand.

Een boeiend vloerke, met een verschil van 2,9cm op zijn dieptepunt. Of was het zijn hoogtepunt? Maakt niet uit, maar 'der zit ne put in'.
De ene helft ligt klaar voor afwerking, de andere zo goed als. Maar daar moeten eerst nog wat kabels worden doorgetrokken.
Onze doelstelling werd gehaald vandaag!
Dankuwel schoon jong sterk geweld. Dankuwel publiek.