zondag 28 september 2008

Werken van 23 t/m 27 september

Je kan niet zomaar efkes beginnen schilderen natuurlijk; dàt zou te mooi zijn om waar te zijn. De voorbereiding is altijd de helft van 't werk. Alle oneffenheden moeten weggeschuurd en weggewerkt -vegen, wrijven, plamuren- , en den ondergrond moet voorbewerkt worden -vegen, insmeren, laten drogen- nadien moet alle stof weg -vegen, blazen, stofzuigen- en alle ramen moeten afgeplakt -vegen, scheuren, plakken- en uw schildermateriaal en uw verf moeten ter plekke zijn.
En en en
Als dat allemaal in orde is kan je beginnen ...

Een voor, tijdens en na ...


Het was wat je noemt 'een zwaar weekend', hard labeur.
Nog een 'voor' en een 'tijdens' hieronder. Het 'primeren' van de buurtruimte. Aan een 'na' zijn we hier niet geraakt wegens, tja wegens? Geen idee. Een uur heeft maar 60 minuten en een dag is ettelijke van die 60 minuten lang. Absoluut. Maar de vraag is maar hoe veel van die 60 minuten units je lijf kan verteren.

Zaterdagmorgen kwam er 1 van de vroege klanten even binnenlopen, efkes kijken naar de buurtruimte. 'Oei', was haar reactie, 'ik dacht dat deze ruimte groter was, zo van buiten bekeken.' Awel madam, voor 't werkvolk is de buurtuimte groot genoeg, ik ga zelfs meer zeggen, dit weekend is ze zelfs té groot gebleken : )

Enfin, we moeten ons planning herbekijken.
Das het leuke aan een planning, dat je ze kan aanpassen.