maandag 29 december 2008

Verbouwing 29/12

Her verhaal van een vloer in 4 stappen

Deel 1 vandaag.
Oude OSB platen uitbreken (en àllemaal -2m40 lang-, één voor één, naar beneden dragen, 2 trappen. Het bochtenwerk was wel interessant, na 5 platen wist je exact waar te bukken, waar te heffen en waar precies te draaien om deuren en muren te vermijden.)
Daarna, de balken verstevigen met smalle OSB plaatjes en CL'sen van 6. Alle platen en latten zijn ook, u raadt het al, naar boven gedragen, op maat gezaagd en stuk voor stuk vastgenageld.
Blij dat we dit werk niet in de zomer doen :) 't was bij momenten heel warm.

Ondertussen werd de badkamer verder afgewerkt. Maten nemen, latten naar boven dragen, zagen, vijzen, waterpas zetten in alle richtingen (ja Geert, absoluut alles waterpas) en dan gans de boel bevestigen aan de bestaande dak en vloerconstructie.

Tussendoor alle mogelijke afval en puin afgevoerd, naar containerpark om het puin van de vorige dagen te storten om zodanig de leeggegoten zakskes daarna weer te kunnen vullen. Nog steeds dezelfde witte zakskes van vorige week maar ander puin.
Aaaaaarrrgh, dat kot heeft trappen waar je niet goed van wordt, trappen, trappen, en nog eens trappen. Was ook de enige manier eerlijk gezegd om vandaag warm te blijven, trappen doen. Stil staan was geen optie, beestig koud alweer.

Morgen vloer uitlijnen, isoleren en nieuwe OSB vijzen.
Déjà vu ...

Dank vandaag aan Bea, Luc, Karen en Guido. Aan Ann voor het eten en aan Cleo voor de animatie.