zaterdag 31 mei 2008

Werken

We zijn ons weer zo'n beetje op gemak aan het inleven in onze verbouwingen, de volgende fase. Diesel power, we moeten echt wel weer warm draaien.
Maar dat komt wel.
Vandaag? Awel: pictogrammen geplakt en rookdetectoren gehangen. Brandweer zal content zijn. En figuurtjes geschilderd op de WC-deuren zodat de mannen tenminste wéten dat ze op de verkeerde WC zitten. En een deur opgeschuurd en geprimerd; de lang verwachte vergaderdeur moet dinsdagavond in haar hengsels hangen. Ze was eerst bruin, dan wit, dan is ze rood geschilderd, daarna donkerblauw om dan van turquoise naar oranje te gaan. Wij gaan ze chocolade en gras schilderen.

We hebben ook koffie geproefd, en thee geproefd en pannenkoeken geproefd en koffie geproefd en ...

Volgende week herleggen we de vloer in de buurtruimte, we hebben nog wat schoon, sterk, jong volk nodig :) als we met genoeg zijn kunnen we nog een tafel maken ook, zie je.
Maar schoon, sterk en jong is subjectief, dus laat dàt jullie vooral niet tegenhouden.
Tot volgende zaterdag!

Néé, nee, tot morgen, tot morgen! 't Is matinee; oops vergeten, sorry.
Tot morgen dus!

vrijdag 30 mei 2008

Voetsporen

Taalvirtuosen, cultuurfreaks, muziekzwelgers, koffiezuipers ... kortom: vrienden.
Er staan hier 2 (twéé) joekels van 'dt' fouten, te knipperen, te flikkeren te roepen en te schreeuwen 'zie mij, zie mij' en geen kip die reageert?!
Tssss ... waar gaat dat ons brengen?

Enfin
Vandaag bracht de buurt ons, Trafiek, een paar klasjes schoolkinderen op missie in het kader van 'Voetsporen in de Brugse Poort'.
Hilde heeft zich als volwaardige mama ontfermd over 10-tallen onschuldige kinderzielen.
Check deze website voor meer info: 'http://ocdefeniks.googlepages.com/voetsporen-deuitleg'.
Het jong grut heeft placematjes gemaakt, deze worden onder jullie borden geschoven zodra ze geplastificieerd zijn, weldra dus.


Ikzelf ben gaan lopen voor al dit kindergeweld en heb andere sporen gevolgd. Mijn buurman meubelmaker stond ook op de voetsporenlijst en ik was eigenlijk wel nieuwsgierig naar zijn werk. Zodoende, samen met het klasje hebben we leren schaven, moluren maken, frezen, restaureren en hout draaien.
Prachtig, de geur van zaagsel en vers hout, meer moest dat niet zijn.

En 't strafste van al?
Er ligt dus inderdaad een zwembad in de Brugse Poort ...

maandag 26 mei 2008

Mohammed, ...

... we hebben Mohammed eindelijk leeggehaald dit weekend.
Dat was ik nog vergeten vertellen; dit bericht hoeft geen verdere uitleg, de insiders weten wat hiermee wordt bedoeld.
Luguber?
Kweenie ... 't werd hoog tijd dat het gebeurde in elk geval, dat is zeker. We hebben zelfs alles opgeveegd en goe gelachen :)

2e Matinee Concert

Kamel & Carl, Carl & Kamel; Caramel ... Cargamel -maar dan zitten we weer bij de smurfen en das eigenlijk niet goed, hmm-
Kamel in bleek hemd, Carl in het zwart.
Nu afgelopen zondag, voor velen nogal 'short notice' dus massa's volk hadden we niet verwacht maar de opkomst was al bij al verrassend goed.
Dankuwel trouwe fans :) er zijn mensen speciaal afgekomen omdat ze op de Groene Vallei feesten zo ondersteboven waren van ons :) mama's en dochters. Tof toch?

Een paar fototjes (sorry Koen, nog altijd megagroot; er komt een dag dat ik hier mijnen tijd ga insteken, beloofd).

Voor sommigen was het genieten, anderen hadden wel wat anders te doen.
Buiten zitten want 't was subtropisch en de wind was voor 1 keer gaan liggen; in slaap vallen in de armen van vaderlief of gewoon, de gazet lezen en doen alsof je geen affaire hebt met wat er aan het gebeuren is ... of was het een onbewaakt moment Luc en dacht je buik?

En Frank? Wat dacht jij? 'jamaar, ik film nu en ik kijk thuis wel?'

Ik ben niet lang gebleven maar 't was fijn.
Binnenkort een filmpke hier over dees gebeuren, gemaakt door de Frank (daarom kijkt hij zo ernstig hierboven)

zondag 25 mei 2008

Groene Vallei Feesten

Het regent, het is begot aan het gieten. Dikke vette voorjaarsregen, de lucht zit vol zuurstof maar ik ben blij dat het vandaag vandaag is en niet gisteren. Ook al kon de stoffige groene vallei wel wat water gebruiken, 't zou niet plezant geweest zijn om koffie te schenken in de regen.

Ik vond ons plan eerst nogal ambitieus: verse -vérse!- Trafiek koffie schenken op de Groene Vallei feesten. Aja? En hoe zouden we dat dan doen?
Eigenlijk simpel achteraf gezien; men neme een ellenlange verlengkabel en 2 koffiezetten; men vulle een bak lege rode spa flessen met kraantjeswater -dus neen, koffieminnend Gent, onze koffie werd niet gemaakt met spa bruis :)- men zorge voor kopjes, bekertjes voor the take away, suiker, melk en een koekje; en daarna is het een kwestie van een schoon plekske te kiezen onder een boom -de zon scheen nogal straf-, water in de buurt te hebben en stroom door uwe kabel zien te krijgen.

Beetje hectisch het 1e uur, maar daarna hebben we koffie geschonken alsof het einde van de wereld in zicht was ... koffiegoesting, koffienood, koffieverslaving, koffievertwijfeling, koffieverzadiging ...
Onze jongste klant was een jaar of 10, onze bekendste klant Vera Dua en onze meest sympathiekste de jongen die in een recordtempo 2 bekertjes na elkaar heeft naar binnen gekapt en zichtbaar (echt waar) van een verlopen schotelvod naar een schoon gestreken tafelkleedje transformeerde;
De foto's geven eigenlijk geen beeld van hoe leuk het was, ze zijn genomen op de dooie momenten, tja ... 16 kannen koffie schenken, dat kan je niet met een kodaksken in uw pollen.
16 kannen, is dat veel? Ik zou het eerlijk gezegd niet weten, maar 't was geestig om te zien dat onze koffie werd gewaardeerd.
Libertad!

Zoek hét verschil en win een kopje koffie bij Trafiek :)


Daarna kletsen en feest


En wat doe je als iedereen aan het eten slaat en je wordt op de grond gezet?
Juist, ander vertier zoeken


Speciale dank aan Etienne voor den eletriek en aan Koen, de waterman op de heetste momenten.

vrijdag 23 mei 2008

Het leven zoals het is ...

Een vrijdagnamiddag bij Trafiek:
-afwas van de 20 spaghetti's en de 30 soepen die die middag geserveerd zijn (ok ok ik overdrijf)
-50 lege kopjes koffie, torenhoog tot tegen 't plafond (ik overdrijf nog altijd)
-potten en pannen pruttelend op het vuur: bloemkoolsoep dees weekend!
-kleine spaghetti's die groot zijn (niet overdreven)
-2 chicken (kauwgom weetwel) van de vloer gepeuterd ...
tss tss
-2 bloedende knieën en 1 arm verzorgd -voordat de chicken van de vloer waren gepeuterd aja, hygiëne voor alles- en een schoon verbandje gelegd
-een deugddoende babbel over JanJan
-een snottebel weggetoverd in een zakdoekske -jakkes
-een deftig klapke gedaan met de planten en uiteindelijk toch maar water gegeven, meer leken ze niet nodig te hebben.
-kraantjeswater, zuiver lekker fris kraantjeswater


Terwijl Hilde armen en benen te kort had om in de soep te roeren en de champignons te snijden en de spaghettisaus te kruiden en de slingers in de gaten te houden en de dille te doseren en de spaghetti te serveren en de verse soep ook, en dan nog rap de slagroom te proeven en te vechten met dien oven en het deeg vloeiend gietbaar te kloppen en de spuiten te zoeken en diene maatbeker -ah, de slagroom- en om cakeskes te bakken en dan nog rap efkes met de mama te bellen ('mama, kben cakeskes aan 't bakken') ...
Maar 't was blijkbaar nen dag lijk al de andere.
Phew

zondag 25 mei: 2de matineeconcert

KAMEL & CARL

met franse chanson

om 12u


Haspelstraat 37 - 9000 Gent
0488/261888

maandag 19 mei 2008

Dit was Op Tocht, fantastische afsluiter van het BOM festival.
Maar moet er nog zand zijn op dees moment? Denk het niet zo voor efkes.


Ik zou 't niet beter kunnen zeggen dan Yepthsera zondag deed

Dada

Op Tocht ...

... met froggy ...
Nog een beetje sleutelen op de laatste moment door the master himself, de hoedjes vastbinden, checken of froggy wel goed zit en dan niets meer ... enkel koffiebonen en ambiance.

Het idee achter de koffiebonen? Toeschouwers konden in een mand vol koffiebonen graaien, in de mand waren een paar witte bonen gemengd. Wie 1 witte boon uit de mand haalde, kreeg een gratis kopje koffie bij Trafiek. We hadden een paar extra klanten deze zondag :)