vzw Trafiek - Haspelstraat 37 - 9000 Gent (Pierkespark - Brugse Poort)
trafiek@skynet.be – 0488/26.18.88
KOFFIE- EN BUURTHUIS
OPEN: woensdag, donderdag en vrijdag 11u - 20u & zondag 11u - 17u (za, ma & di gesloten)
KEUKEN: woe, do en vrij van 11u30 tot 14u en van 17u tot 19u30 & op zondag van 11u30 tot 16u30
VERGADERRUIMTES klein en gratis (max #12) of groter en tegen vrijwillige bijdrage (max #45)

BUURTCOÖPERATIE
Trafiek wil in de Brugse Poort een BUURTCOÖPERATIE opzetten: een netwerk van organisaties, handelaars en buurtbewoners waarmee we willen werken aan het creëren van diensten, lokale tewerkstelling, ondersteuning van collectieve aankopen, het verder uitbouwen van de bestaande ontmoetingsplaatsen, enzovoort. Concreet willen we in het najaar van 2018 klaar staan om:
• 1 lokale dienst op te starten
• 1 collectief aankoopproject op te zetten
• op een creatieve manier aan “ontmoeting” verder te werken.
Volg de blog voor updates.
TRAFIEK FIETST elke drie weken op zondag, vertrek 10u30 in het Pierkespark. In de zomer van 2018 fietsen we nog op 3 juni, 24 juni, 15 juli, 5 augustus en 26 augustus.
TRAFIEK VOLLEYBALT elke maandagavond van 20u30 tot 22u in de turnzaal van de Toren van Babel, de school aan de Bargiebrug. Alle leeftijden, 20 € heel jaar. (voorwaarde: je hebt het nog gedaan)
TRAFIEK STELT TEN TOON, nu en dan, zie de muren
NIEUWS

woensdag 17 juni 2009

Op verzoek ...

speciaal voor Pieter, onze enige fan in het verre Haïti.

2 opmerkingen:

pieter, uw fan in Haïti zei

Helaba!

Mooie foto's, Els!

Fijn, zo is het alsof ik al in België ben! En om te bewijzen dat ik een echte fan ben : deze reactie, maar twee dagen na publicatie van de foto's!

Ik zweef ergens tussen fan, groupie, virtuele stalker en trafikopaat.

Onze Simon is ondertussen al flink veranderd, hij loopt al bijna op zijn achterste beentjes.

Hier in Haïti is het mango-seizoen, het is steeds warmer aan het worden, met harde tropische regens en enkele dagen geleden zelfs eigrote hagel (door de Haïtianen nog nauwelijks meegemaakt).

Ook de tweede ronde van de (totaal ongeloofwaardige) parlementsverkiezingen komen eraan en dagelijks zijn er nu studentenmanifestaties die de toepassing van een in het parlement gestemde wet eisen die het minimumdagloon voor arbeiders vastlegt op 200 gourdes (dat is ongeveer 3 euro), in plaats van de 75 gourdes tot nu toe). Maar de president wil dat niet tekenen (de grote ondernemers blazen warm en koud in zijn presidentiële kraag). Dus de autobanden branden hier weer dagelijks hun zwarte rook en het traangas (van politie en UN) drijft in de benedenstad nogal weelderig in de lucht. U kan dat allemaal volgen op www.alterpresse.org.

Wij zijn wreed content jullie te kunnen bezoeken. Op 7 juli komen we in België toe. En dan gaan we de komende drie, vier weken zodanig aan de toog van Trafiek plakken dat Hilde dat zo beu zal worden dat ze zonder twijfel de kosten van een vervroegde terugreis betalen zal. We vertrekken normaal gezien weer op 2 augustus.

Zullen we daarvoor dan ook nog eens petanquen? Of is het petanken?

En wie heeft verzocht ("op verzoek") om die foto's te publiceren op mijn lievelingssite? Ferdinand? Hildegard? Gerolf? Of was het Bruneel?

Els zei

:) Leuk om je te lezen.
Mangoseizoen en brandende autobanden. Geuren die niet te combineren zijn; daarmee vergeleken is ons Belgenlandje platte kak -sorry voor mijn taalgebruik- ook al hadden we net superspannende verkiezingen (duh) waarin rechts met de vlaggen zwaaide en links met de staart tussen de benen stond toe te kijken. Enfin, zoiets. Maar het is hier wreed tof voor de rest. We zitten nog steeds op de wip tussen herst en zomer. Warm wil het niet echt worden en Trafiek heeft zijn 1e tandje goed verteerd. Denk dat Hilde niet anders wil dan dat je hier 4 weken kampeert. En vergeet het maar dat je haar onder den toog gaat 'klappen'. No way, Hilde wint altijd :)

Het verzoekje kwam trouwens van ons aller Hildegarde, aja. En we moeten onze buitenlandse achterban in de watten leggen. Met plezier!

Tot in juli. (Toch maar een beetje voorzichtig zijn hè, met Simon al op zijn achterpootjes en al dat geroezemoes daar in de lucht.)

Dada!