zondag 17 januari 2010

Matinee 1, Murna

De allereerste matinee van 2010 bracht ons: Murna.
Een jonge, enthousiaste folkgroep die een bonte mix van originele eigen nummers en traditionals speelt. Hun invloeden gaan van Ierse, Franse en Belgische folk tot Balkanmuziek en Klezmer. De eigen nummers zijn voornamelijk van de hand van Steven Goossens.

Accordeonist Steven en gitarist Tom begonnen samen te spelen op een winters familieweekend in het franse Cap-Gris-Nez eind 2007. Geïnspireerd door de gure wind en woeste golven kwam de muziek als vanzelf. Begin december 2008 kwamen er twee nieuwe muzikanten bij, Soetkin en Dorien, die met klarinet en dwarsfluit op 20 december 2008 al enthousiast meespeelden op het eerste echte optreden in folkcafé De Fagot in Ingelmunster. De groep kreeg vanaf de zomer van 2009 bovendien versterking van bassist Rik. Sindsdien volgen aanvragen uit alle hoeken van het land, van sfeerconcerten tot folkbals.

Steven Goossens: Diatonisch accordeon; Dorien Staljanssens: Dwarsfluit, zang; Soetkin Desmet: Klarinet, diatonisch accordeon, zang; Tom Vermoesen: Gitaar, elektrische gitaar, viool, zang; Rik Lenaerts: Contrabas, basgitaar, gitaar.