vzw Trafiek - Haspelstraat 37 - 9000 Gent (Pierkespark - Brugse Poort)
trafiek@skynet.be – 0488/26.18.88
KOFFIE- EN BUURTHUIS
OPEN: woensdag, donderdag en vrijdag 11u - 20u & zondag 11u - 17u (za, ma & di gesloten)
KEUKEN: woe, do en vrij van 11u30 tot 14u en van 17u tot 19u30 & op zondag van 11u30 tot 16u30
VERGADERRUIMTES klein en gratis (max #12) of groter en tegen vrijwillige bijdrage (max #45)

BUURTCOÖPERATIE
Trafiek wil in de Brugse Poort een BUURTCOÖPERATIE opzetten: een netwerk van organisaties, handelaars en buurtbewoners waarmee we willen werken aan het creëren van diensten, lokale tewerkstelling, ondersteuning van collectieve aankopen, het verder uitbouwen van de bestaande ontmoetingsplaatsen, enzovoort. Concreet willen we in het najaar van 2018 klaar staan om:
• 1 lokale dienst op te starten
• 1 collectief aankoopproject op te zetten
• op een creatieve manier aan “ontmoeting” verder te werken.
Volg de blog voor updates.
TRAFIEK FIETST elke drie weken op zondag, vertrek 10u30 in het Pierkespark. In de zomer van 2018 fietsen we nog op 3 juni, 24 juni, 15 juli, 5 augustus en 26 augustus.
TRAFIEK VOLLEYBALT elke maandagavond van 20u30 tot 22u in de turnzaal van de Toren van Babel, de school aan de Bargiebrug. Alle leeftijden, 20 € heel jaar. (voorwaarde: je hebt het nog gedaan)
TRAFIEK STELT TEN TOON, nu en dan, zie de muren
NIEUWS

maandag 15 februari 2010

zaterdag, 13/02 info over Haïti

Pieter, Carine en Simon zijn terug uit Haïti. Na een verblijf van 4 jaar hadden ze hun vertrek daar iet of wat anders voorgesteld. De recente verwoestende aarbeving ginderachter heeft hen noodgedwongen teruggestuurd. Alles hebben ze moeten achter laten, vrienden, een leven, een job.

Pieter heeft de geschiedenis van Haïti deze namiddag toegelicht, in al zijn aspecten. Politiek, sociaal, cultureel. In detail werd verteld wat zij ginder precies deden voor hun respectievelijke werkgevers. Eigen gemaakt beeldmateriaal versterkte het gevoel dat Haïti, meer bepaald Port Au Prince waar zij woonden, voor de aardbeving een bruisende stad was. Ondanks alle mogelijke beperkingen om bruisend te kunnen zijn. De 20 minuten durende film van de HipHop jongeren in Port Au Prince -gemaakt door oa Pieter zelf- heeft ons allemaal stil gekregen. Te weten dat er momenteel zo goed als niets meer overblijft van de stad. Waar is de HipHop nu naartoe?

Enfin, op 9 april wordt er een benefiet gehouden in de zaal van De Vieze Gasten. Voor de 'directe omgeving' van Pieter en Carine in Haïti. Ttz: de organisaties waar zij voor werken en de vrienden die nog steeds ginderachter overleven in niet evidente omstandigheden.

Meer details over deze benefiet krijgen jullie hier later te lezen. Wie intussen meer info wil hebben kan dat vinden op onderstaande links:
www.medialternatif.org (de organisatie waar Pieter voor werkte)
www.alterpresse.org (het persagentschap)
www.acces-medias.org (de audiovisuele studio die oa het HipHop filmpje maakte)

Het was een boeiende uiteenzetting, er was veel volk ook. En dat is goed, deze verhalen moeten worden gehoord.
Dank aan Pieter en Carine, dank ook aan de vele taartenbakkers.
Luc heeft in elk geval genoten van de aangeboden zoetigheid.


Wie het verhaal van Pieter of Carine wil horen en hen wil uitnodigen om een lezing te geven over Haïti en de recente gebeurtenissen kan dit laten weten via Trafiek. Wij spelen de info door.

Geen opmerkingen: