zondag 2 juni 2013

Film in juni!

donderdag 13 juni, 22u

LES BARONS

Drie Marokkaanse vrienden in Molenbeek, Hassan, Aziz en Mounir, brengen hun dagen door met zo veel, zo lang en zo goed mogelijk niets doen. Het maakt namelijk deel uit van hun levensfilosofie, die van 'de baronnen' en die zegt dat ieder mens een beperkt stappenkrediet heeft. Vooral niet teveel doen dus, want elke stap is er één dichter bij je dood.

De wervelende komedie 'Les Barons' werd geregisseerd door Nabil Ben Yadir, een jonge filmregisseur die opgroeide in Molenbeek. 'Les Barons' is een film over zijn leven; "ik maak geen films om geliefd te zijn, ik maak films om gehoord te worden".
donderdag, 27 juni, 22u

PERSEPOLIS

'Persepolis' is het aangrijpend verhaal van een jong meisje in Iran, die opgroeit tijdens de Islamitische Revolutie. Door de ogen van de vroegrijpe en mondige Marjane zien we de hoop van de mensen in duigen vallen onder de opkomst van het fundamentalisme. Opeens moet ze een hoofddoek dragen. Duizenden mensen worden opgesloten. Op een dappere, slimme manier is ze de 'sociale bewakers' te slim af. Ze ontdekt zelfs punkmuziek, ABBA en Iron Maiden. Maar wanneer haar oom zonder pardon geëxecuteerd wordt en Irak bommen op Teheran werpt, wordt de dagelijkse angst duidelijk voelbaar ...