vzw Trafiek - Haspelstraat 37 - 9000 Gent (Pierkespark - Brugse Poort)
trafiek@skynet.be – 0488/26.18.88
KOFFIE- EN BUURTHUIS
OPEN: woensdag, donderdag en vrijdag 11u - 20u & zondag 11u - 17u (za, ma & di gesloten)
KEUKEN: woe, do en vrij van 11u30 tot 14u en van 17u tot 19u30 & op zondag van 11u30 tot 16u30
VERGADERRUIMTES klein en gratis (max #12) of groter en tegen vrijwillige bijdrage (max #45)

BUURTCOÖPERATIE
Trafiek wil in de Brugse Poort een BUURTCOÖPERATIE opzetten: een netwerk van organisaties, handelaars en buurtbewoners waarmee we willen werken aan het creëren van diensten, lokale tewerkstelling, ondersteuning van collectieve aankopen, het verder uitbouwen van de bestaande ontmoetingsplaatsen, enzovoort. Concreet willen we in het najaar van 2018 klaar staan om:
• 1 lokale dienst op te starten
• 1 collectief aankoopproject op te zetten
• op een creatieve manier aan “ontmoeting” verder te werken.
Volg de blog voor updates.
TRAFIEK FIETST elke drie weken op zondag, vertrek 10u30 in het Pierkespark. In de zomer van 2018 fietsen we nog op 3 juni, 24 juni, 15 juli, 5 augustus en 26 augustus.
TRAFIEK VOLLEYBALT elke maandagavond van 20u30 tot 22u in de turnzaal van de Toren van Babel, de school aan de Bargiebrug. Alle leeftijden, 20 € heel jaar. (voorwaarde: je hebt het nog gedaan)
TRAFIEK STELT TEN TOON, nu en dan, zie de muren
NIEUWS

zondag 2 juni 2013


Huisvestingsacties op komst!

Beste Brugse Poorters,

“De Brugse Poort biedt betaalbare en kwalitatieve huisvesting"

Jullie herkennen misschien één van de tien intenties uit het Charter voor de Brugse Poort. In het kader van deze intentie ontsproot, na een aantal open vergaderingen, de Werkgroep Huisvesting van de Precaire Puzzel. Deze werkgroep komt nu reeds bijna twee jaar geregeld samen. Vorig jaar werkten we rond leegstand en voerden er dan ook succesvol actie rond. Een actie rond de langdurige leegstand van een aantal sociale woonblokken werd gekoppeld aan een leegstandtelling in onze wijk.

Dit jaar werd er gekozen om te werken rond de kwaliteit en betaalbaarheid van de huisvesting. Daarom organiseert de werkgroep komende week een actie, opgesplitst in twee delen.

Het eerste luik bestaat uit een huizenruil. Tim F. Van der Mensbrugghe, freelance journalist voor de krant De Morgen, zal drie dagen lang (4-5-6 juni) zijn huis ruilen met een gezin dat in bijzonder schrijnende omstandigheden tracht te overleven. Hij zal hierover dagelijks verslag uitbrengen op zijn straatblog op de website van De Morgen. Wij hopen dat dit resulteert in een reportage in de weekendkrant. De blog is terug te vinden via deze link: http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/Opinie/article/detail/1641612/2013/05/28/Een-beschimmeld-krot-schendt-de-neutraliteit-niet.dhtml

Voor het tweede luik van de actie bouwt Agence Crotique, een fictief immokantoor, het huis van de toekomst onder de Gentse Stadshal, en dat op zaterdag 8 juni. Het gaat om een zelfvoorzienende woning, met optie op het kweken van champignons, vocht uit de muren halen,…( dit alles met licht ironische kwinkslag). Omstaanders zullen door de hosts en hostessen van Agence Crotique worden uitgenodigd voor een bezoek aan de woning en tevens de gelegenheid krijgen om een groetenkaart van uit het huis te sturen naar Vlaams minister van Wonen, Freya Van den Bossche. Kom daarom op zaterdag 8 juni tussen 14u en 17u naar de Stadshal om ons huis te bezoeken en uw verzuchtingen, wensen, bedenkingen op een postkaart aan de minister neer te pennen.Geen opmerkingen: