zaterdag 9 november 2013

Precaire Puzzel Dag

En dat we morgen dicht zijn omwille van de Precaire Puzzel dag; maar dat had u al kunnen vermoeden zeker?
:) dagdag

woensdag 6 november 2013

Actie tegen GMO, dinsdag 12 november

Dinsdag 12 november!

GENETISCH GEMODIFICEERDE GEWASSEN NIET IN ONZE NAAM, NIET IN NAAM VAN DE HONGER, NIET IN NAAM VAN DE WETENSCHAP!

Een wereld zonder MONSANTO is mogelijk!

Op 12 november vindt tussen 11u en 14u op de Kouter in Gent een belangrijk protestfeest plaats. Tal van wetenschappers, organisaties uit het maatschappelijk middenveld, activisten, mensen uit de culturele sector, vakbonden, burgers en politici verzamelen dan om te laten zien en horen dat ze leugens zoals verspreid door de agrochemische industrie niet slikt. Het huidige industriële landbouwmodel laat zien dat het niet in staat is de wereld te voeden, vervuilt ecosystemen via grootschalig gebruik van pesticiden en kunstmest en put de aarde uit. Dat terwijl volgens tal van experts een meer duurzame landbouw de groeiende wereldbevolking kan voeden, zonder toekomstige generaties het leven onmogelijk te maken.

In de Handelsbeurs vindt op datzelfde moment een verjaardagsfeest plaats waarbij het Vlaams Instituut Biotechnologie "30 jaar agro-biotechnologie" viert, in aanwezigheid van topmannen van de agro-chemiereuzen Monsanto en Dupont.

De leugen die we niet slikken is dat we GGOs nodig hebben om de wereld te voeden. De mythe die we doorprikken is dat er een wetenschappelijke consensus rond GGO's bestaat. Een eis die we stellen is dat de overheden gemeenschapsgeld investeren in alternatieven voor de industriele landbouw en de verdere privatisering en commercialisering van wetenschappelijk onderzoek tegen gaat.

Aan iedereen die zich verzet tegen een verdere privatisering van het leven en een machtige greep op ons voedsel, aan iedereen die gelooft in een eerlijkere en duurzamere landbouw : “kom naar Gent en vier met ons mee!”

Afspraak 12 november 2013, Kouter (Gent) 11h – 14h: groot protestfeest met infomarkt, muziek (Collieman, Tom Kestens, Jaune Toujours,...), boodschappen van wetenschappers, schrijvers, NGOs, boeren en politici, … warme soep met een verhaal, aardappelenverkoop,...

Vanaf het Sint-Pietersstaton geraak je er makkelijk met tram 1 (richting Evergem, stop Korte Meer)

Info: protestfeest12november2013@gmail.com

ONDERTEKENAARS

11.11.11 - CNCD, Oxfam Belgie, Greenpeace BE, Bond Beter Leefmilieu (BBL), Bioforum, Velt, Mouvement d'action Paysanne (le MAP), Boerengroep, Bart Staes - European Greens, Groen, Climaxi, Comité pour l'Annulation de la Dette du Tiers Monde (CADTM) Belgique, Corporate Europe Observatory (CEO), de Boerse Poort, Début des Haricots, FIAN Belgique, Friends of the Earth Vlaanderen, Agir pour la paix, Kaaitheater/Burning Ice, Labo vzw, Landwijzer, Nature et Progrès, OIKOS, Quinoa, Rencontre des Continents, ROSAS /PARTS, Victoria Deluxe vzw, Voedselteams vzw

zaterdag 2 november 2013

Oesterzwammen!!

Hola!
De workshop die vandaag ging doorgaan is verplaatst geworden naar volgende week zondag, de 10e november.
Zelfde uren, van 10u tot 18u dus.

Excuses voor late waarschuwing, we hadden enkel onze facebookvriendjes op de hoogte gebracht, en u dus niet ...
Het zal niet meer gebeuren.

Strapatsen, tweewekelijks op zaterdag

Het wervingstekstje van de strapatsers:

"Hou je van gezellig creatief bezig zijn op een ‘huiselijk’ plekje in fijn gezelschap? Kom dan naar het tweewekelijks Strapatsen-atelier in Trafiek. Breng je naai-, brei-, teken-, ... creamateriaal - je eigen projectje - mee en kom eens kennismaken. Geen inspiratie?! Geen probleem! Gewoon een lekker kopje thee/koffie drinken en komen snuiven van de knusse sfeer in de Chocokamer kan ook. En misschien
wordt je daarbij zelfs ‘aangestoken’ door ons ‘virus’.
In elk geval heel erg welkom!"

Plaats: Trafiek – Chocokamer
Tweewekelijks op zaterdag, tussen 11h en 14h (Eerstvolgende is 9 november, daarna telt u telkens 2 weken erbij)

fietstocht zondag 3 november

We gaan weer fietseeeeeeeeeeeen. Morgen. Het tochtje dat we drie weken geleden gingen rijden maar toen volledig uitgeregend werd. Merendree dus. Start 10u30 in het Pierkespark.