vzw Trafiek - Haspelstraat 37 - 9000 Gent (Pierkespark - Brugse Poort)
trafiek@skynet.be – 0488/26.18.88
KOFFIE- EN BUURTHUIS
OPEN: woensdag, donderdag en vrijdag 11u - 20u & zondag 11u - 17u (za, ma & di gesloten)
KEUKEN: woe, do en vrij van 11u30 tot 14u en van 17u tot 19u30 & op zondag van 11u30 tot 16u30
VERGADERRUIMTES klein en gratis (max #12) of groter en tegen vrijwillige bijdrage (max #45)

BUURTCOÖPERATIE
Trafiek wil in de Brugse Poort een BUURTCOÖPERATIE opzetten: een netwerk van organisaties, handelaars en buurtbewoners waarmee we willen werken aan het creëren van diensten, lokale tewerkstelling, ondersteuning van collectieve aankopen, het verder uitbouwen van de bestaande ontmoetingsplaatsen, enzovoort. Concreet willen we in het najaar van 2018 klaar staan om:
• 1 lokale dienst op te starten
• 1 collectief aankoopproject op te zetten
• op een creatieve manier aan “ontmoeting” verder te werken.
Volg de blog voor updates.
TRAFIEK FIETST elke drie weken op zondag, vertrek 10u30 in het Pierkespark. In de zomer van 2018 fietsen we nog op 3 juni, 24 juni, 15 juli, 5 augustus en 26 augustus.
TRAFIEK VOLLEYBALT elke maandagavond van 20u30 tot 22u in de turnzaal van de Toren van Babel, de school aan de Bargiebrug. Alle leeftijden, 20 € heel jaar. (voorwaarde: je hebt het nog gedaan)
TRAFIEK STELT TEN TOON, nu en dan, zie de muren
NIEUWS

donderdag 20 maart 2014

Vernissage zaterdag 22 maart 15u

AGNES VAN MOLLE
nodigt u vriendelijk uit op haar vernissage op zaterdag  22 maart  om 15 uur.
De tentoonstelling loopt van  zaterdag 22 maart tot en met vrijdag 18 april  en opnieuw van vrijdag 25 april tot en met zaterdag 17 mei.

Wat Agnes over zichzelf en haar schilderen zegt:
"Ik kan mij niet herinneren dat ik van jongs af een passie had voor tekenen of dat ik alle blaadjes vol tekende. Wat ik mij wel herinner is een bezoek  aan een tentoonstelling van beeldhouwwerken en aquarellen, vooral die laatste tentoonstelling is mij altijd bijgebleven. Mijn moeder was in bewondering voor een aquarel. Met mijn moeder heb ik altijd een nauwe band gehad, maar verder heb ik met haar opmerking niet onmiddellijk iets gedaan. Nochtans bleef die bewondering mij intrigeren en het beeld bleef mij bij. Wel nam ik daarna, op reis, altijd een tekenblok mee waar ik krabbels van landschappen, kastelen, kerken op tekende. Die stelden trouwens niet veel voor tot mijn vriend mij, op een van die reizen, uitdaagde en zei, terwijl hij naar een standbeeld van Jeanne d’Arc te paard keek: “Nou, dit kun jij vast niet op papier krijgen!” Ik was geprikkeld en dacht: ”Ik zal je het tegengestelde wel eens bewijzen!” en ik begon. Ik installeerde mij en kreeg Jeanne en haar paard op mijn papier. Later bekende mijn vriend dat hij mij wou aanzetten om een resultaat te bereiken en, gezien hij wist dat ik een gegooide handschoen altijd opraapte…. Zodoende, zo dus. Jaren heb ik op verschillende academies gezeten, ben ook gaan schilderen bij een schilder met wie ik jaren heb geoefend en van wie ik enorm veel heb opgestoken. Mijn dank hiervoor. Ik heb er een vriend voor het leven aan overgehouden. Dat is het zo een beetje, maar kijk liever zelf naar wat ik op doek of papier zet."


Geen opmerkingen: