vzw Trafiek - Haspelstraat 37 - 9000 Gent (Pierkespark - Brugse Poort)
trafiek@skynet.be – 0488/26.18.88
KOFFIE- EN BUURTHUIS
OPEN: woensdag, donderdag en vrijdag 11u - 20u & zondag 11u - 17u (za, ma & di gesloten)
KEUKEN: woe, do en vrij van 11u30 tot 14u en van 17u tot 19u30 & op zondag van 11u30 tot 16u30
VERGADERRUIMTES klein en gratis (max #12) of groter en tegen vrijwillige bijdrage (max #45)

BUURTCOÖPERATIE
Trafiek wil in de Brugse Poort een BUURTCOÖPERATIE opzetten: een netwerk van organisaties, handelaars en buurtbewoners waarmee we willen werken aan het creëren van diensten, lokale tewerkstelling, ondersteuning van collectieve aankopen, het verder uitbouwen van de bestaande ontmoetingsplaatsen, enzovoort. Concreet willen we in het najaar van 2018 klaar staan om:
• 1 lokale dienst op te starten
• 1 collectief aankoopproject op te zetten
• op een creatieve manier aan “ontmoeting” verder te werken.
Volg de blog voor updates.
TRAFIEK FIETST elke drie weken op zondag, vertrek 10u30 in het Pierkespark. In de zomer van 2018 fietsen we nog op 3 juni, 24 juni, 15 juli, 5 augustus en 26 augustus.
TRAFIEK VOLLEYBALT elke maandagavond van 20u30 tot 22u in de turnzaal van de Toren van Babel, de school aan de Bargiebrug. Alle leeftijden, 20 € heel jaar. (voorwaarde: je hebt het nog gedaan)
TRAFIEK STELT TEN TOON, nu en dan, zie de muren
NIEUWS

zaterdag 9 januari 2016

fietstocht zondag 10 januari

We fietsen morgen!
Door regen en wind en koude. Vertrekt 10u30 stipt in het Pierkespark. De tocht gaat naar Zeveren.

Een citaat van Daan van der Vat uit 'Beesten, Britten en Buitenlanders' (1953) om onze intenties kracht bij te zetten en de start van ons fietsjaar in te luiden:
"[...] in de naweek, wanneer u langs alle kronkelende Engelse wegen de grote fietsclubs voorbij ziet snorren, liefst drie aan drie, altijd twee-geslachtelijk, altijd in een flitsend gewirwar van pompende blote benen en dijen, altijd in razende vaart, de verbeten Britse gelaten gericht naar de beminde Britse grond en met de andere kant astronomie bedrijvend. Alleen de leider, die de route bepaalt en de stoet leidt, kijkt nu en dan op. De anderen zien niets dan het wegoppervlak. Voor hen zingen alle vogeltjes tevergeefs. De koeien mogen weemoedig loeien in de wei, de paarden mogen hinniken achter de heggen, zij horen niets. Voorttrappend in een razend tempo schieten zij voort van nergens naar nergens en geven zich over aan een van de grootste genoegens van het Engelse leven, in gezelschap eendrachtig te zwijgen.
Let wel, de sport bestaat niet in wedrennen, doch vrijwel uitsluitend in dit clubsgewijze, bisexuele voortsnorren langs Engelands schone wegen. Het ideaal van deze fietsers is buikelings gekromd over de blinkende sturen, in een zo groot mogelijke groep met de hoogst mogelijke snelheid de grootst mogelijke afstand af te leggen. Waarom de Engelsen, die plegen te wandelen in een tempo dat het vermoeden wekt dat zij eigenlijk
liever achteruit zouden lopen, opeens een zo onbedaarlijke haast hebben als zij op hun fiets gaan liggen, is ons niet bekend. Het is een van de grootste mysteries van de Engelse volksaard."


Einde citaat. Vervang al wat naar Engeland verwijst door al wat naar België verwijst en en u begrijpt wie en hoe we zijn :) morgen


Geen opmerkingen: