Trafiek


Welkom in het koffie- en buurthuis van Trafiek vzw, onder het dak van een grotendeels ecologisch verbouwde voormalige directeurswoning, hier in uw en ons eigenste Pierkespark.

Trafiek is een ontmoetingsplek in de Brugse Poort, gehuisvest in de oude directeurswoning in het Pierkespark, omgeven door De Kringwinkel Open Plaats, De Vieze Gasten, De Bijenkorf en Skill. 

Koffie- en buurthuis: Het koffie- en buurthuis wordt sinds begin februari op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 12u en 18u opengehouden door de organisatie VOLUIT. Koffie of thee, een sapje, pannenkoeken en lekker gebak én soep! (en spaghettisaus om af te halen) Maar gewoon gezellig de krant lezen, even opwarmen, of een klapke komen doen kan ook.
Pasta Pierke: Uit nostalgie wordt de laatste zaterdag van de maand het buurthuis opnieuw een spaghettitent. Mogelijkheid om in Trafiek (of op het terras bij goed weer) te eten, af te halen en saus te bestellen. 
Zaalverhuur: Daarnaast kan je van het buurthuis gebruikmaken voor je eigen activiteiten (meer info onder ruimtegebruik). Zo vinden er zowel wekelijkse activiteiten plaats (zoals (kinder)yoga, gitaarlessen, drumlessen...), als eenmalige activiteiten die buurtbewoners of organisaties organiseren (vergaderingen, workshop, receptie, een babyborrel, filmvoorstelling...).
Betrokken in de buurt: Trafiek wil de bewoners dichter betrekken bij het reilen en zeilen van de wijk waarin we leven. In deze buurt bestaat een enorm enthousiasme, een veelheid aan ideeën en een fantastische energie. Samen met andere buurtorganisaties en -bewoners werden in de laatste tien jaar zowel sociale projecten, zoals de precaire puzzel, als het jaarlijkse Pierkesbal, opgezet. Actieve betrokkenheid in de buurt zorgde ervoor dat we konden inspelen op de actualiteit van buurt. Op dit moment zijn we betrokken bij het Wijkactieteam, organiseren we de winterse soepbedeling op het Seghersplein, en werken we binnen het initiatief '100 huizen van de Brugse Poort' mee aan meer betaalbare huisvesting in de buurt. 
Sport in de buurt: Trafiek is sinds jaar en dag de startplaats van de driewekelijkse fietstochten op zondag, en ondersteunt de volleybalgroep die op maandag in de Toren van Babel traint.
Verse groenten en fruit: Trafiek is een verdeelpunt van de Wassende maan en ondersteunt daarmee de lokale landbouw.
Trafiek is zelfbedruipend en draait op de inkomsten uit de verkoop. Trafiek is een vzw, een vereniging zonder winstoogmerk, en we nemen dat zeer letterlijk: de centjes die we over hebben, gebruiken we om toffe dingen te doen in en voor de buurt, om extraatjes aan te kopen voor het koffiehuis of het terras, of zetten we even opzij om een mindere periode te overbruggen of om een onverwachte uitgave aan te kunnen. 
Trafiek doet wat het doet om de mensen van de Brugse Poort bij elkaar te brengen, zodat buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en stimuleren. We willen een plaats zijn van gastvrijheid, ontmoeting, uitwisseling, solidariteit en misschien zelfs een toegangspoort tot culturen. Trafiek wil de bewoners dichter betrekken bij het reilen en zeilen van de wijk waarin we leven. In deze buurt bestaat een enorm enthousiasme, een veelheid aan ideeën en een fantastische energie, na tien jaar hoeft niemand ons daar nog van te overtuigen. Wij kunnen ons geen toffere buurt dromen.
Steek je graag de handen uit de mouwen? Meehelpen met de zaalverhuur, het wekelijks updaten van het beurtrolsysteem, af en toe achter de toog staan, afwassen of meehelpen groentjes snijden, … Geef een seintje:
Je kan ons ook altijd mailen via het mailadres trafiek@skynet.be of een berichtje sturen via de pm – functie op Facebook. Of kom maar gewoon eens langs op woensdag en donderdag tussen 14u en 17u. Tot dan!

MEEHELPEN

Trafiek is zelfbedruipend en draait op de inkomsten uit de verkoop. Trafiek is een vzw, een vereniging zonder winstoogmerk, en we nemen dat zeer letterlijk: de centjes die we over hebben, gebruiken we om toffe dingen te doen in en voor de buurt, om extraatjes aan te kopen voor het koffiehuis of het terras, of zetten we even opzij om een mindere periode te overbruggen of om een onverwachte uitgave aan te kunnen.

HOE ZIJN WIJ TE BEREIKEN?

Je vindt ons natuurlijk op Facebook en hier op onze webpagina. En we hebben een nieuwsbrief – de Trafiek Tijdingen – waarvoor je je kan inschrijven op deze website. Maar het liefst van al slaan we gewoon een praatje, aan onze toog of aan een van onze tafeltjes of hier buiten in het park of gewoon ergens in de buurt.