buurtcoöperatie

Trafiek wil in de Brugse Poort een BUURTCOÖPERATIE opzetten: een netwerk van organisaties, handelaars en buurtbewoners waarmee we willen werken aan het creëren van diensten, lokale tewerkstelling, ondersteuning van collectieve aankopen, het verder uitbouwen van de bestaande ontmoetingsplaatsen, enzovoort.

Na een vruchtbaar proces kozen we eind juni 2018 vier testprojecten om mee van start te gaan:

Een (ver)bouw- en klusteam in de Brugse Poort, dat enerzijds kan sensibiliseren en oplossingen helpen bedenken voor een aantal "huiskwalen", zoals vochtproblematiek, bedwantsen, huiszwam of andere, maar dat anderzijds ook zou kunnen uitgroeien tot een netwerk van lokale aannemers die coöperatief ondersteund worden.
We gaan onderzoeken hoe we een fonds of coöperatie kunnen oprichten en/of gebruiken om 100 huizen in de Brugse Poort te kopen, te renoveren en betaalbaar te houden op lange termijn.
In het project administratieve hulpverlening gaan we na of er draagkracht is om een netwerk uit te bouwen van mensen in de buurt die anderen willen ondersteunen in hun administratieve rompslomp.
We willen zorgen voor meer bewegwijzering in de Brugse Poort, zodat we met z'n allen gemakkelijker de weg vinden naar mooie plekjes, interessante organisaties of plaatsen van historische waarde. 
We kunnen zeker nog mensen gebruiken die deze projecten mee willen dragen, trekken of ondersteunen, hoe groot of hoe bescheiden de bijdrage ook is. 
Ben je geïnteresseerd? Wil je je steentje bijdragen? De handen uit de mouwen steken? Meedenken? Je kennis ter beschikking stellen? 

Laat van je horen via trafiek@skynet.be.