buurtcoöperatie


1 maart 2019 - NIEUWS VAN DE BUURTCOÖPERATIE

Maandelijks organiseren we een bijeenkomst voor alle buren die rond betaalbaar, kwalitatief en aangenaam wonen in de wijk willen bezig zijn. We werken samen verder aan onze projecten, werken nieuwe ideeën uit en bespreken wat er te doen staat.

De bijeenkomsten gaan door op de eerste maandag van de maand om 19u30 in buurthuis Trafiek. Wie voor het eerst komt, laat van je horen (via trafiek@skynet.be). We spreken dan iets vroeger af voor een kort inleiding.

Ben je er graag bij? Noteer dan 4 maart, 1 april, 6 mei en 3 juni in je agenda!

27 oktober 2018 - NIEUWS VAN DE BUURTCOÖPERATIE  

Ondertussen zitten ze bij de Buurtcoöperatie niet stil, in tegendeel. Er is nu een aparte website, namelijk www.buurtcoopbrugsepoort.be. En voor het eerste project is er ook een eigen Facebookpagina: Honderd Huizen Brugse Poort. En die pagina heeft meteen ook haar eerste evenement de wereld in gestuurd: Buurtconferentie: honderd huizen van de Brugse Poort?. Goed bezig. Al zeggen we het zelf.WAT IS DAT, DE BUURTCOÖPERATIE?

Trafiek wil in de Brugse Poort een BUURTCOÖPERATIE opzetten: een netwerk van organisaties, handelaars en buurtbewoners waarmee we willen werken aan het creëren van diensten, lokale tewerkstelling, ondersteuning van collectieve aankopen, het verder uitbouwen van de bestaande ontmoetingsplaatsen, enzovoort.

Na een vruchtbaar proces kozen we eind juni 2018 vier testprojecten om mee van start te gaan:

Een (ver)bouw- en klusteam in de Brugse Poort, dat enerzijds kan sensibiliseren en oplossingen helpen bedenken voor een aantal "huiskwalen", zoals vochtproblematiek, bedwantsen, huiszwam of andere, maar dat anderzijds ook zou kunnen uitgroeien tot een netwerk van lokale aannemers die coöperatief ondersteund worden.
We gaan onderzoeken hoe we een fonds of coöperatie kunnen oprichten en/of gebruiken om 100 huizen in de Brugse Poort te kopen, te renoveren en betaalbaar te houden op lange termijn.
In het project administratieve hulpverlening gaan we na of er draagkracht is om een netwerk uit te bouwen van mensen in de buurt die anderen willen ondersteunen in hun administratieve rompslomp.
We willen zorgen voor meer bewegwijzering in de Brugse Poort, zodat we met z'n allen gemakkelijker de weg vinden naar mooie plekjes, interessante organisaties of plaatsen van historische waarde. 
We kunnen zeker nog mensen gebruiken die deze projecten mee willen dragen, trekken of ondersteunen, hoe groot of hoe bescheiden de bijdrage ook is. 
Ben je geïnteresseerd? Wil je je steentje bijdragen? De handen uit de mouwen steken? Meedenken? Je kennis ter beschikking stellen? 

Laat van je horen via trafiek@skynet.be.