vrijdag 25 september 2015

de Mars voor Solidariteit met Vluchtelingen

Toon je solidariteit en stap mee met REFUGEES WELCOME

Zondag 27 september – 14u00 – Brussel Noordstation

De wereld wordt vandaag geconfronteerd met een enorme vluchtelingenstroom. Mannen, vrouwen en kinderen ontvluchten oorlog en vervolging. Elke dag weer wagen ze hun leven om Europa te bereiken. Bij hun aankomst wachten hen opnieuw obstakels en is de kwaliteit van de opvang ondermaats.

Als reactie op het falen van de Europese overheden zetten burgers overal in Europa zich belangeloos in om vluchtelingen een warm welkom te geven. De solidariteit is enorm en manifesteerde zich duidelijk in de talrijke initiatieven en solidariteit in het Brusselse Maximiliaanpark.

We willen nu een volgende stap zetten in onze solidariteit met de vluchtelingen: we moeten onze stem laten horen! Samen kunnen we onze overheden oproepen om een menswaardige opvang te organiseren met respect voor onze internationale engagementen. Samen kunnen we hen oproepen om maatregelen te nemen tegen xenofobie en racisme.

Stap met ons mee op 27 september tijdens de Belgische solidariteitsmars ‘Refugees Welcome’. Plaats en uur van vertrek: Brussel Noordstation, 14u00.

Meebrengen?
We moedigen alle deelnemers aan om zelfgemaakte affiches, borden, spandoeken,… mee te brengen om hun solidariteit te uiten. Deze mars is een burgerinitiatief. We vragen dan ook aan politieke organisaties die wensen deel te nemen om geen politieke spandoeken of symbolen mee te brengen.