zondag 12 oktober 2008

Zondag, 12 oktober

Intussen zal het stof op de 1e verdieping al zijn gaan liggen, gisteren heeft het daar absoluut de kans niet toe gekregen.


Als ik de film van gisteren versneld afspeel dan zie ik: Karen en Geert rap rap roefel roefel de plinten in de buurtzaal placeren, meten en zagen en dan schieten. Ik zit op mijn knieën in de gang latjes te leggen voor de vloer, flits flits, meten, passen. Recht staan, denken, haar krabben, weer bukken. Ondertussen staat Karen buiten tafels te maken, sergeanten vijzen, klodders houtlijm, ene kant, andere kant. En Geert begint aan de afwerking van de vloer. Rap rap met de schuurmachine, schuivend over de vloer. Olie links, olie rechts. Kurt arriveert met auto vol schragen, uitladen, taptaptap, auto weg en Kurt aan de slag voor het fijnere schuurwerk. Bukken, schuren, rechtstaan, stap stap, andere kant, sigaretje roken. En Hilde die met die kleine korte scherpe stapjes spaghetti's ronddraagt, stap stap, stilstaan, klapke doen, links draaien, rechts draaien, stap stap en naar binnen. Zie je het voor je? Al die armen en benen die in een rottempo dingen doen? Zo ging het er gisteren aan toe.

Onze buurtzaal lig er momenteel maagdelijk bij, zo proper is het er nog nooit geweest. De plinten moeten wel nog een laag verf krijgen en we hebben nog wel een en ander af te werken maar dat is pruts in vergelijking met wat we al gedaan hebben.
Oh, en in de gang ligt er ook een nieuw oud vloerke!
We zijn klaar om de mensen te ontvangen op onze 1e verdieping.