vzw Trafiek - Haspelstraat 37 - 9000 Gent (Pierkespark - Brugse Poort)
trafiek@skynet.be – 0488/26.18.88
KOFFIE- EN BUURTHUIS
OPEN: woensdag, donderdag en vrijdag 11u - 20u & zondag 11u - 17u (za, ma & di gesloten)
KEUKEN: woe, do en vrij van 11u30 tot 14u en van 17u tot 19u30 & op zondag van 11u30 tot 16u30
VERGADERRUIMTES klein en gratis (max #12) of groter en tegen vrijwillige bijdrage (max #45)

BUURTCOÖPERATIE
Trafiek wil in de Brugse Poort een BUURTCOÖPERATIE opzetten: een netwerk van organisaties, handelaars en buurtbewoners waarmee we willen werken aan het creëren van diensten, lokale tewerkstelling, ondersteuning van collectieve aankopen, het verder uitbouwen van de bestaande ontmoetingsplaatsen, enzovoort. Concreet willen we in het najaar van 2018 klaar staan om:
• 1 lokale dienst op te starten
• 1 collectief aankoopproject op te zetten
• op een creatieve manier aan “ontmoeting” verder te werken.
Volg de blog voor updates.
TRAFIEK FIETST elke drie weken op zondag, vertrek 10u30 in het Pierkespark. In de zomer van 2018 fietsen we nog op 3 juni, 24 juni, 15 juli, 5 augustus en 26 augustus.
TRAFIEK VOLLEYBALT elke maandagavond van 20u30 tot 22u in de turnzaal van de Toren van Babel, de school aan de Bargiebrug. Alle leeftijden, 20 € heel jaar. (voorwaarde: je hebt het nog gedaan)
TRAFIEK STELT TEN TOON, nu en dan, zie de muren
NIEUWS

dinsdag 9 februari 2010

13 februari: verslag uit Port-au-Prince

Dag allen,

Zoals jullie hoorden, zaten wij in Port-au-Prince op het ogenblik van de aardbeving van 12 januari. An en Luc en Floke waren bij ons op bezoek. Terwijl de huizen van onze buren instortten, scheurde ons huis, maar bleef het overeind. Van geluk gesproken.
Haiti is er echter erg aan toe. Onze vrienden en collega's hebben niet alleen moed nodig, maar ook middelen. Hun huizen zijn ingestort, onze buro's, familieleden zijn voorgoed verdwenen.
Wij zijn gerapatrieerd, zoals men dat noemt. Wij zouden jullie graag zien en ook willen Carine, An, Luc en ik ons verhaal eens doen voor jullie.
Wat voor een land is Haiti? Is het daar echt zo gewelddadig? Hoe kunnen de Haitianen deze vernietiging nog te boven komen?
We zouden ook graag eens onze koppen samen steken en een paar plannen smeden om onze vrienden en collega's in Haiti concreet te helpen.
Je bent welkom op zaterdag 13 februari om 14 uur in Trafiek(buurtzaal) voor een stukske taart en een babbelke.

Tot dan!
Carine, Flo, An, Simon, Luc en Pieter

Geen opmerkingen: